De meubels die ik maak zijn gemaakt van massief hout en verschillende soorten plaatmaterialen.

Om een duidelijk beeld te creëren wat ik ga maken, ga ik na alle ideeën eerst schetsen en daarna een tekening maken in 2D of 3D in verschillende computer programma’s. Vooral door een 3D tekening wordt het heel duidelijk hoe het meubel er uit komt te zien.

Hieronder is de 3D tekening te zien van een televisiekast en een torsieverende stoel die ik uiteindelijk ook heb gemaakt, zie in mijn portfolio de foto's van de meubels!

 

* Massief hout

De hoofdzakelijke houtsoorten die ik tot nu veel heb gebruikt voor het maken van meubels zijn: eiken, essen, wengé, walnoten, mahonie, yellow pine, grenen en nobelwood. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende houtsoorten, waarbij elke houtsoort zijn eigen (bewerkings)eigenschappen en uitstraling heeft.

De keuze van een houtsoort is erg afhankelijk van wat de functie en (weers)omstandigheden zijn van een meubel.


* Plaatmateriaal

Hoofdzakelijk gebruik ik MDF en multiplex bedekt met HPL of fineer. Daarin zijn er weer veel verschillende houtsoorten, kleuren en formaten te verkrijgen die ik gebruik om meubels er van te maken

 

 

* Beton-ciré afwerking

Wat je tegenwoordig steeds meer ziet, vooral in interieurbladen, dat verschillende interieuronderdelen afgewerkt is met een betonlook (sierbeton). Zo heb ik al een aantal meubels gemaakt waarbij een aantal onderdelen, bijvoorbeeld een bovenblad, deurtjes of ladefronten afgewerkt zijn met beton-ciré. Dit materiaal kun je in alle gewenste kleuren krijgen en is op verschillende manieren aan te brengen (een gladde of ruwe structuur bijvoorbeeld).

Laatste tweets